Saha kilpailee MM-kilpailuissa Tashkentissa perjantaina 7.10.

Judon maailmanmestaruuskilpailut ovat käynnistyneet Utzbekistanissa torstaina 6.10. Alle 66 kg:n painoluokassa otteleva Luukas Saha (Riihimäen Judoseura) on elämänsä ensimmäisissä aikuisten MM-kilpailuissa. Hänen kilpailupäivänsä on perjantaina 7.10. Ottelut alkavat Suomen aikaan 8:30 ja Saha kohtaa ensimmäisellä kierroksellaan Brasilian Eric Takabataken, joka on 31-vuotias Pan-Amerikan mestari tältä vuodelta. Ottelukaavion voit katsoa täältä.

B-lohkossa ottelevan Luukas Sahan ensimmäinen ottelu on päivän neljäs tatamilla 1. MM-kilpailuissa kunakin kilpailupäivänä otellaan vain yksi naisten ja miesten painoluokka, joten kilpailut kestävät kaikkiaan viikon. Voit seurata otteluita livenä Kansainvälisen Judoliiton sivuilta täältä: https://live.ijf.org/wc_sen2022/live_video 

Sahalla takana tiukka harjoitusjakso ulkomailla 

Luukas Sahalla on takanaan koko kevään ja kesään kestänyt tiukka harjoittelujakso, josta valtaosa ajasta on kulutettu tatameja ulkomailla. Noin viikon mittaiset ulkomaan leirit ovat rytmittäneet miehen elämää ja kotimaassa hän on käytännössä ehtinyt pyörähtää vain varusteita huoltamassa. Vauhtia MM-koitokseen on haettu mm. Italian olympialeiriltä, Espanjasta, Slovenian vuoristoleireiltä. 

Kotimaassa Saha harjoittelee Judoliiton päävalmentaja Rok Draksicin valmennuksessa Urheassa. Urheilija on ennen lähtöään tyytyväinen harjoittelujakson antiin, jossa on saanut koetella niin fyysisiä kuin psyykkisiä rajojaan kovien sparrien ja vaihtuvien ilmasto-olosuhteiden vuoksi. ”Valmistautuminen on sujunut hyvin, enkä ole kärsinyt sairastelusta tai vammoista”, toteaa kurinalaista urheilijaelämää viettävä 24-vuotias, joka on valmis kohtaamaan ennakkoluulottomasti kenet tahansa. Viime keväänä Pariin Grand Slam -turnauksen viides sija osoitti, että parhaana päivänään hän on vaarallinen vastus kenelle tahansa.

EM-kilpailut Sofiassa

Luukas Saha ottelee perjantaina 29.4. klo 9.30 alkavissa judon EM-kilpailussa miesten alle 66 kg:n painoluokassa. Lue Judoliiton uutinen täältä. 
Saha kohtaa tatamilla 3 ensimmäisen kierroksen ottelussaan espanjalaisen Adrian Nieto Chinarron.

EM-kilpailut 29.4.-1.5. Sofiassa

Luukas on valittu EM-kilpailuihin, jotka järjestetään tänä vuonna Sofiassa. Luken lisäksi Bulgariaan lähtee alle 81 kg:n sarjassa otteleva Nummelan Judoseuran Oskari Mäkinen. Päävalmentaja Rok Draksic vastaa valmennuksesta.

JUDON SM-kilpailut 7.5. Ideaparkissa

Tule seuraamaan Suomen huippujudoa Tampereen Judon ja Ideapark Lempäälän järjestämään SM-kilpailutapahtumaan 7.-8.5.2022. Luukas Saha on paikalla ja kilpailee lauantaina miesten sarjassa. 

Katso viereinen, Striimus Oy:n luoma SM-traileri, jossa Luukaksen ukena Tampereen Judon Justus Ojanne (U18).

Luukas Sahan judouraa tukemassa ovat:

Klikkaa alla olevaa logoa tai tekstiä, niin pääset yhteistyökumppanin sivuille. 
Mikäli haluat yrityksen tai organisaatiosi logon tähän, niin ota yhteyttä: taina.saha(at)gmail.com.Luukas kilpailee Tshekissä viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna 5.3.2022 Luukas Saha kilpailee Prahan European Openissa, johon on miesten alle 66 kg:n painoluokkaan ilmoittautunut peräti 62 kilpailijaa, kun kaikkiaan kilpailijoita tapahtumassa 46 maasta yhteensä 585 judokaa. Otteluita voi seurata livenä osoitteessa: www.ijf.org.

Muut suomalaiset kilpailijat ovat alle 73 kg:n pianoluokassa otteleva Valtteri Olin (la), alle 81 kg:n sarjassa otteleva Oskari Mäkinen (su) ja Emilia Kanerva naisten alle 63 kg:n painoluokassa (su). Valmentajana kilpailuissa ja sen jälkeisellä leirillä Nymburkissa toimii Judoliiton päävalmentaja Rok Draksic. 

Luukas 5. Pariisissa

Luukas otteli upeasti itsensä pronssiotteluun kolmella otteluvoitollaan. Tappio tuli sarjavoittajalle ja pronssiottelussa Japanin Tanakalle.
Lue Judoliiton tapahtumakooste lauantailta täältä

Malaga ei tuonut menestystä

Luukas Saha otteli Malagan European Openissa 16.10.2021. Hän aloitti suoraan toiselta kierrokselta kohdaten Espanjan Diego Fenandez Campillon. Luukaksella oli ottelussa vaikeuksia saada omaa "peliään" käyntiin, mutta mies onnistui waza-arin pistesuorituksella, kun ottelua oli jäljellä reilu minuutti. Kamppailu näytti jo kääntyvän suomalaisen työvoitoksi, kunnes vastaustaja onnistui 4 sekuntia ennen otteluajan loppua tekemään Ipponin arvoisen suorituksen. Näin Sahan syksyn kansainvälisten kilpailujen sarja päättyi pettymykseen. Syksy jatkuu Malagan judoleirillä ja kotimaan kilpailuilla, joissa Saha ottelee normaalia painoluokkaansa ylempänä. 

Luukas Saha otteli Pariisin Grand Slam -turnauksessa 16.10. 

Tällä kertaa ranskalainen Orlando Cazorlan kykeni yllättämään koko kotiyleisön voittamalla sarjassa pronssia. Luukaksen ottelu lähti hyvin käyntiin ja hän hallitsi ensimmäisen minuutin nopeatahtista ottelua. Sitten Saha joutui puolustautumaan vastustajan kahvaotteesta ja Cazorla käytti tilaisuuden hyväkseen pyyhkäisten suomalaiselta jalat alta. Luukaksen käsi jäi sen verran huonoon asentoon, jotta vastustaja sai vaivattomasti tehtyä jujin eli käsilukon. Tämän tason turnauksista ei jatko-otteluita tule, vaikka ensimmäisessä ottelussaan kohtaisi sarjavoittajan. Saha otti tästä kehittymistään varten hyödyn ja katse on jo seuraavan viikon European Openissa, joka otellaan Malagassa.

Pariisin Grand Slam on legendaarinen, korkean tason IJF-turnaus, joka otellaan yhden maailman suurimman judomaan, Ranskan pääkaupungissa. Valtava, 12 000 katsomon areena täyttyy intohimoisista ranskalaisista ja judofaneista, jotka pystyvät näkemään suurilta screeneiltä otteluiden kulun. Maailman luokan judotähtiä vilisevä tapahtuma on kaksipäiväinen: lauantaina ottelevat kevyemmät painoluokat ja sunnuntaina raskaammat. Tuolloin Suomea edustaa Martti Puumalainen. Valmentajan penkillä istuu tällä kertaa nuorten olympiavalmentaja Markus Pekkola. Lue lisää Pariisin Grand Slamistä täältä.

Luukas on arvottu C-pooliin, jossa kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Ranskan Orlando Cazorlan. Voit katsoa ottelukaavion täältä.

Kilpailun livelähetyksiä pääset seuraamaan Kansainvälisen Judoliiton (IJF) sivuilta täältä. Luukaksen sarjassa on 28 judokaa. Hän ottelee matolla 3. Ottelu on päivän 7. ottelu.

Kilpailuissa on ottelijoita 286 yhteensä 46 eri maasta.

Katso Luukas Saha vs Orlando Cazorlan ottelu alla olevasta videosta
Katso Luukaksen Pariisin Grand Slam -ottelu sarjan pronssimitalistia vastaan ylhäältä.
Kuva: IJF
SAHA on judon Suomen mestari 2021

Luukas Saha voitti kultaa viidellä Ippon-voitollaan Nummelassa 9.10.2021 kamppailluissa Judon SM-kilpailuissa

Riihimäen Judoseuran Luukas Saha antoi vakuuttavan näytteen tasostaan judon Suomen mestaruuskisoissa lauantaina Nummelassa. Saha voitti miesten 66 kilon painoluokan mestaruuden viidellä ipponvoitolla. Ensimmäisessä ottelussa Saha kohtasi Tampereen nuoren lupauksen Rasmus Vauhkosen. Vauhkonen oli viikko sitten voittanut nuorten Suomen mestaruuden sekä 18- ja 21-vuotiaissa. Sahan jäätävä sodetsurikomi-heitto pysäytti nuoren lupauksen nousukiidon heti ensimmäisessä hyökkäyksessä. Vauhkonen lensi tällä laajakaarisella lonkkaheitolla kantapäät katon kautta suoraan selälleen muutaman sekunnin ottelun jälkeen. 

Toiseen otteluun vastaan tuli Helsingin Meidokanin Joel Ylitalo. Ylitalo oli käsitelty reilussa puolessatoista minuutissa. Saha heitti Ylitalon käsivarsiheitolla selälleen ja päätti ottelun suoraan heitosta jatkuneella sidonnalla. 

Kolmannessa ottelussa Saha kohtasi Keravan Bodonoksen Marat Nizamovin. Nizamov oli selvittänyt tiensä tähän saakka Sahan tavoin puhtain ipponvoitoin. Saha hallitsi ottelun alkua vahvoin ottein ja Nizamovia varoitettiin kahdesti. Puolentoista minuutin kohdalla Nizamov lähti heittoyritykseen, jonka Saha väisti ja hyppäsi maahan pudonneen vastustajan päälle. Saha käänsi Nizamovin suolirullisidontaan ja piti vastustajan sidonnassa ipponin arvoisesti. 

Semifinaalissa Sahan vastustajaksi oli selviytynyt Helsingin Chikaran Joonatan Kujanhaara. Saha pyyhkäisi Kujanhaaran reilun minuutin ottelun jälkeen polvilleen ja käänsi vastustajan jälleen suolirullilla pitävään sidontaan, joka päätti ottelun. 

Finaalissa Saha kohtasi Orimattilan Thomas Rönkön. Ottelu alkoi Sahan painostuksessa ja Rönkköä varoitettiin passiivisuudesta. Hieman ennen ottelun puoliväliä Saha heitti Rönkön selälleen wazarin arvoisesti matalalla käsivarsiheitolla. Kolmen minuutin kohdalla Saha sai uchimata-jalkaheiton sisään, joka päätti ottelun ja toi Sahalle Suomen mestaruuden vakuuttavin ottein. “Oli pitkästä aikaa mukava matsata kotimaassa täyden katsomon kannustaessa. Löysin hyvän tekemisen rentouden ja kontrolloidun välimaastossa ja se näkyi ottelussa. Ikävänä uutisena on kotiseuran harjoittelumahdollisuuksien yllä leijuva uhkakuva, sain kuulla, että Riihimäen kaupunki on lakkauttamassa Kamppailukeskuksen toimintaa ensi keväänä. Lajin tulevaisuuden kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että harjoittelumahdollisuudet olisivat jatkossakin hyvät. Muuten maakunnan perinteinen, valtakunnallinen ja kansainvälinenkin menestys kamppailulajeissa vaarantuu”. 

Sahan kilpailukausi jatkuu viikon päästä eräässä maailman kovatasoisemmassa judoturnauksessa Pariisin Grand Slamissa, jossa otellaan 12.000 katsojan edessä. Heti tästä viikon päästä otellaan European Open Malagassa.
Semifinaalissa Joonatan Kujanhaara
Finaalissa Orimattilan Thomas Rönkköä vastaan.
Saha tekemässä mattokääntöä Nizamoville.
Luukas Saha Zagrebin Grand Prix -turnauksessa 24.9.

Luukas otteli Kroatian kovatasoisessa turnauksessa, jossa hänet oli arvottu suoraan toiselle kierrokselle kilpailun ykkössijoitettua Moldovan Denis Vierua vastaan. Vierulla on aiemmilta vuosiltaa esimerkiksi EM- ja MM-pronssia. Saha ei kavahtanut kovaa vastusta, vaan sai heti ottelun alussa hankittua vastustajalle tälle varoitusta. Kolmas olisi tiennyt Vierulle ulosajoa. Luukaksen teki ottelussa kuitenkin kohtalokkaan virheen, jonka vastustaja kuittasi itselleen eduksi Ipponin arvoisella suorituksella. Lopulta Vieru voitti koko sarjan. Voit lukea kilpailusta lisää Judoliiton uutisesta täältä.
Luukas matkasi kilpailun jälkeen Saksaan harjoittelemaan viikon leirille.
LUUKAS SAHA 7. SARAJEVON EUROPEAN OPENISSA 18.9.
Luukaksen syksyn 2021 kilpailukausi alkoi Sarajevossa

Luukas Sahan kansainvälisten kilpailujen syyskausi alkoi Sarajevon European Open -turnauksesta. Luukas oli lopulta miesten alle 66 kg:n sarjassa 7. Hän voitti kaksi ensimmäistä otteluaan Ippon-voitoilla (10-0), mutta kärsi tappion sarjavoittajalle poolinsa finaaliotteluissa ja edelleen kamppailusta pronssiotteluun keräilyotteluissa. 

Voit lukea Voit lukea Judoliiton kilpailuraportin täältä.

Kesä ja alkusyksyn tiukan harjoittelukauden jälkeen alkaa tiivis kilpailukausi, jonka tavoitteena on nostaa sijoitusta maailman ranking-pisteissä ennen kesällä 2022 alkavaa olympiakarsintaa. Luukaksen sarjaan oli ilmoittautunut 32 ottelijaa


https://judo.fi/2021/09/luukas-saha-7-sarajevon-european-openissa/

Kilpailuihin on ilmoittaututunut 318 urheilijaa 29 eri maasta. Luukas ottelee miesten alle 66 kg:n painoluokassa lauantaina. Voit seurata live-lähetyksiä Kansainvälisen Judoliiton sivuilta. Alkuottelut alkavat Suomen aikaa lauantaina noin klo 12. Punnitus on perjantaina, jonka jälkeen arvotaan kilpailiojiden ottelujärjestys.

Tietoa kilpailun koronan aiheuttamista järjestelyistä

Koronapandemiasta johtuen on kilpailupaikalle pitänyt saapua jo torstai-iltapäivänä karanteeniin odottamaan lennon jälkeisiä koronatestituloksia. Suomessa testattiin urheilijat jo ennen matkalle lähtöä. Vaikka kotimaassa korona- ja matkustusrajoituksia puretaan, niin maailman laajimmalle levinneen kauppailulajin testausprotokollan ennustetaan jatkuvan karanteeneineen vielä ensi kevään. Tällä varmistetaan tartuntaketjujen katkaiseminen, sillä eri puolilla maailmaa on rokotuskattavuus ja taudin ilmaantuvuusluvut erilaisia. Yläkuva: Luukas hotellin lämmittelytatamilla, kuvaaja Esa Korkia-aho
Alakuva: Kilpailupaikka on poikkeuksellisesti tällä kertaa hotellin kongressitiloissa. Kuvaaja Esa Korkia-aho
Luukakselle wazari-tappio EM-tatamilla

Luukas kohtasi ensimmäisellä kierroksellaan tuoreen European Open- voittajan Romanian Lucian Bors Dumitrescun. Saha aloitti ottelun vahvasti ja pääsi hienoiseen johtoasemaan hyvillä hihaotteillaan. Molemmat kilpailijat ovat uuden ikäpolven urheilijoita ja ottelu oli hurjaa kamppailua alusta loppuun saakka. Luukas pysyi tyynenä, vaikka kiperiä ja voimia vieviä mattokamppailutilanteita sisältävä ottelu eteni ratkaisemattomana hyvin tasaväkisessä tilanteessa aina viimeiselle minuutille saakka. Molempia ottelijoita varoitettiin otteen estämisestä samanaikaisesti. 

Romanialaisen tehdessä heittoyritystään, pyrki Saha kääntämään tämän itselleen vastaheittopisteeksi, mutta heitto jäi kesken ja Luukas veti vastustajan ja itsensä kyljen kautta tatamiin. Tilanteessa tuomari tuomitsi vastustajalle pistesuorituksen. Luukas ei kyennyt saamaan omia yrityksiään läpi ennen otteluajan päättymistä. Näin Sahan tie elämänsä toisissa aikuisten EM-kilpailuissa päättyi avasuotteluun. Voit tarkastella itse ottelun kulkua viereisestä videoupotuksesta. 

Voit lukea Judolehden raportit kilpailupäivistä täältä
Lauantaina ja sunnuntaina Suomen joukkue jatkoi EM-urakkaa Lissabonissa ja saldona oli yksi otteluvoitto Oskari Mäkiseltä. Nuori kisaajakaarti osoitti kovaa taistelutahtoa ja EM-kokemuksen myötä harjoitteluun saatiin varmasti lisää kehittämiskohteita. Kansainvälinen kilpailukokemus etenkin näin pandemia-aikana on ollut vähäistä ja tämä varmasti näkyi myös kilpailujen tuloksissa.

Sunnuntain osalta katseet kääntyvät Martti Puumalaiseen, jolta on nähty kuluvan vuoden aikana hienoja venymisiä ja suorituksia kovissakin paikoissa. Ensimmäiseen otteluun Puumalainen saa vastaansa tutun, slovenialaisen sparrikaverinsa. 

Kansainväliset kilpailuraportit ja tulokset voit katsoa sivustolta : eju.net.


Saha kukisti Safarovin

Luukas Saha debytoi elämänsä ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa näyttävästi kukistaen hallitsevan Euroopan mestari Orkhan Safarovin Ippon-voitolla. 

Lue kilpailukuulumiset ja katso otteluvideot täältä
Voit tutustua tarkemmin tuloksiin täältä

Euroopan Judoliitto kirjoitti Luukaksen voitosta myös verkkouutisissaan. Voit lukea artikkelin Grand Slamin ensimmäisestä päivästä täältä


Luukakselle yllätystappio Prahassa 27.2. 

Helmikuun Prahan European Open jäi yhteen otteluun. Luukas oli sijoiteltu rankingin perusteella suoraan toiselle kierrokselle, jossa kohtasi ukrainalaisen vastustajansa puolitoista minuuttia kestäneessä ottelussa, jossa vastustaja pääsi yllättämään tehokkaalla käsivarsiheitolla. Prahan kilpailu oli nuorten urheilijoiden esiinmarssia seuraavaa olympiadia ajatellen. Luukaksen oli tällä kertaa tyytyminen tappioon, mutta hän pääsi heti kilpailujen jälkeen hiomaan teknis-taktista keinovalikoimaa yhdessä joukkutovereittensa kanssa. Katseet ovat jo maaliskuun Tashkentin Grand Slam -turnauksessa, jonne Luukaksen matka jatkuu suoraan Tshekistä.  

KILPAILUT

Luukas Saha on judoka, joka kilpailee alle 66 kg:n painoluokassa. Hänen tähtäimenään on menestyä aikuisten arvokisoissa. Luukas on kilpaillut kansainvälisissä turnauksissa jo 10 vuotta. Hän on edustanut Suomea arvokilpailuissa kaikissa ikäluokissa ja saavuttanut EM-pistesijan juniorina jokaisessa ikäluokassa (U18 7., U21 7., U23 5.) Luukas kuuluu Judoliiton Top Teamiin, minkä tähtäin on Pariisin ja Los Angelesin olympialaisissa. Lähivuosien tavoitteena on parantaa sijoitusta aikuisten IJF:n rankingissä. Kehittymistä haetaan kansainvälisiltä kilpatatameilta ja leireiltä. Luukas edustaa Riihimäen Judoseuraa, jossa tukena tarvittaessa on myös Jukka-Pekka Jokinen. 
Vuonna 2021 Luukas Sahan kilpailee pääosin Euroopassa. Tavoitteena on saavuttaa mitalisijoja ensin European Open -turnauksissa, jonka jälkeen edetä yhä kovatasoisimpien kisojen voittoihin. Tokion olympialaisten siirryttyä vuodella, on alkanut vuosi erittäin kovatasoinen, sillä viimeisten karsintapisteiden metsästäminen on käynnissä. Kisakalanteri muuttuu jatkuvasti sen mukaan, miten kansainvälisiä turnauksia voidaan koronakaudella järjestää. 
Seuraavat kilpailut: European Open Tshekin Prahassa 27.2., jonka jälkeen Grand Slam Tashkentissa Utzbekistanissa 5.3.
Viereinen kuva: European Open Luxemburg 2019 (sija 7.). Kuvaaja Carlos Ferreira/Eju Media.

Luukas Sahan judouraa tukemassa ovat:

Klikkaa alla olevaa logoa tai tekstiä, niin pääset yhteistyökumppanin sivuille. 
Mikäli haluat yrityksen tai organisaatiosi logon tähän, niin ota yhteyttä: taina.saha(at)gmail.com.Buy | Download | (Free!)

(c)2022, Kaikki oikeudet pidätetään
Kävijät: 46356
(r) 2021, All Rights Reserved by SahaJudo
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän